Konzultáció, diagnosztika

Kezelési terv

A fogorvosi vizsgálat után felállítunk egy kezelési tervet, amelyben részletesen leírjuk milyen kezeléseket kellene elvégezni és mennyibe kerül. A konzultáció és kezelési terv elkészítése nálunk ingyenes.

Vizsgálat, diagnosztika

Első alkalommal, amikor a fogorvosi rendelőnkbe látogat egy teljes szájüregi átvizsgálást végzünk, ami tartalmaz sztomato-onkológiai szűrést és fogazati vizsgálatot. Ilyenkor derülhet fény fogszuvasodásra, fogkőre, rosszul záródó fogpótlásokra.

Érdemes készíteni egy panoráma röntgent, mert ezáltal egy átfogó képet kapunk a szájüreg egészéről.
Szájban nem látható elváltozásokat is felfedezhetünk (pl. gyökércsúcson levő cysta, elő nem tört bölcsességfog).

Ha egy adott foggal van panasz, akkor periapicalis felvételt (kis röntgen) is készíthetünk.

Digitális panoráma röntgen és kezelési terv bevezető ára csak 5 000 Ft rendelőnkben! Jelentkezzen be most!

Konzultáció, diagnosztika

Implantáció tervezése során, impaktált bölcsességfogak műtéti eltávolítása miatt vagy állkapocsizületi betegségek végett gyakran készíttetünk fej-nyak CT-t (Cone Beam CT). A Cone Beam CT-vel az egyes struktúrák külön-külön, rávetülések nélkül, több irányból is megjeleníthetők. Például oldalirányból vizsgálható az ízületi fej, anélkül, hogy az ellenoldali kondilus (vagy bármi más) rávetülne.

Torzítással nem kell számolni, a képek 1:1 méretarányából adódóan pedig pontos mérések végezhetők. Rétegfelvételeket állíthatunk elő sagittális, frontális és axiális nézetben, valamint 3D rekonstrukciót készíthetünk, mindemellett nemcsak a csont mennyiségéről, de a minőségéről is kapunk információt.

A hagyományos medical CT felvételekkel jelentős dózis érte a pácienst. Cone Beam CT-t használva ennek körülbelül 1%-a, ami nagyságrendileg már megegyezik a fogászatban eddig használt, hagyományos képalkotó eljárások sugárterhelésével.

CT A szkennelés CT-vel perceket vesz igénybe, míg CB-CT-vel 20-40 másodpercet, ráadásul a rekonstrukciós idő is rövidebb, gyakorlatilag sugárterhelés nélkül.

Forrás: www.vatechglobal.com

További kezeléseink...

MasterCard Maestro Visa Visa Electron American Express OTP Bank PayPass

Rendelőnkben a készpénzes fizetés mellett, kényelmesen és biztonságosan fizethet bankkártyával és egészségpénztári kártyával is!